maanantai 24. helmikuuta 2014

Piiska ja punainen viiva

Mikrokosmos osoittautuu paljon suuremmaksi ja monimuotoisemmaksi kuin osaamme edes aavistaa. Mitä kaikkea sen syvyyksistä vielä löytyy mikroskooppien, muiden havaintovälineiden ja tieteellisten tutkimusmenetelmien kehittyessä!

Minun on vaikea kuvitella ihmistä, joka saa tutustua bakteerimoottorin yksityiskohtiin tai kuulee, miten siittiö käyttää emättimen kemiallista tilaa hyväkseen, eikä sitten hiljentyisi kunnioituksesta luonnon ihmeiden edessä.

Uskonnollisesta vakaumuksesta - tai sen puutteesta - riippumatta, luonto puhuttelee ihmistä väkevästi ja haastaa oppimaan ja tutkimaan. Ateisti ihmettelee elämää siinä missä agnostikko ja 6k kreationistikin ja iloitsee tieteen edistyksen ihmiskunnalle tuomasta hyvästä.

Luontokin hiljenee Luojansa edessä!

Maat, metsät hiljenneinä
ja meret tyyntyneinä
kiittävät Jumalaa.
On laannut voima tuulten.
Vaikene, puhe huulten,
vain sydän puhua nyt saa.


Virsi 560:1

Tietyssä yksinkertaisuudessaan - monisoluiseen elämään verrattuna - bakteerimoottori, siittiön piiska ja muu tällainen tuo selkeästi näkyviin punaisen viivan, perustavan eron kristittyjen näkemysten välillä.


ID linja, tiede ja usko
Punainen viiva on tässä:

Älykkään suunnittelun edustajat näkevät bakteerimoottorin ihmeellisyyden ja sanovat, että sitä voidaan tieteellisesti parhaiten ymmärtää ottamalla huomioon suunnittelu (intelligent design).

Professori Tapio Puolimatka on kirjoittanut aiheesta useampia kirjoja, pyrkien osoittamaan että "naturalistinen luonnontiede" on vanhentunutta filosofiaa ja tänään saamme tieteessäkin ottaa Jumalan huomioon.

Tästäkös Suomen Siion on riemastunut ja arvon kasvatustieteen professori on suosittu puhuja kristittyjen kokoontumisissa kautta kauniin maamme. Ajattelunsa näkyy monien kommenteissa ja näkemyksissä.


Ateistit ja eräät kristityt samalla linjalla
Epäilemättä tänään punaisen viivan oikealla puolella on suuri joukko aitoja Jumalan lapsia, kirkkojen, herätysliikkeiden, vapaiden suuntien ja myös teologisten oppilaitosten edustajia.

Viivan vasemmalla puolella ovat ateistit, jotka tahtovat tutkia bakteerimoottoria "annetuin eväin" luonnonlakien, kemian, fysiikan, evoluution ja monen muun avulla vetoamatta mihinkään yliluonnolliseen tai juutalais-kristilliseen Jumalaan, maan ja taivaan luojaan.

Itse kuulun tähän joukkoon tieteellisen tutkimuksen olemuksen suhteen.

Iloiten kunnioitan Jumalaa Hänen suurista luomisteoistaan ja samalla suurella mielenkiinnolla katselen luonto-ohjelmia, opiskelen naturalistista luonnontiedettä, pähkäilen molekyylibiologian, genetiikan, elektronisten mikroskooppien ja biokemian huikeilla kentillä. Näen suuria ihmeitä ja kuinka luonnontieteet edistyessään avaavat yhä uusia valtavia kysymyksiä. Kun jo luulimme tämän tietävämme, niin huomasimmekin tämän pikkujutun... joka mullisti taas kaiken (kvanttibiologia).


Ateistit ja kristityt eri linjalla
Olen kiitollinen arvostelemilleni ID linjan edustajille, että he ovat nostaneet kissan pöydälle ja osoittaneet luonnontieteissä vallitsevan ateismin vaatimuksen vakavuuden.

ID keskustelu on haastavaa ja vetää mukaansa myös aitoja jumalankieltäjiä. Tietynlaiset näkemykset alkavat ryhmittyä ja saada hahmoa ja naturalismin peikko astuu päivänvaloon. Mukaan tulee tieteenhistoriaa ja kulttuurihistoriaa ja valoa eri suunnilta. 

Osoittautuu, kuinka ateisti katsoo, että koska luontoa selitetään parhaiten tieteen ja logiikan menetelmin vetoamatta Jumalaan, Jumalaa ei näissä prosesseissa tarvita vaikka joku sellainen ehkä olisikin olemassa. Evoluutio, etenkin luonnon valinta, on jumalten sijalla elämän moninaisuuden ja rikkauden luoja. Ei muuta luojaa jumalaa, kuin kehitys kaikkivaltias!

Kristitty sanoo, että Jumala on näkymätön henki.

Hengestä tiede tietää hyvin vähän jos mitään tänään, mutta huomenna varmasti paljon enemmän!

Mites kristitty semmosta sanoo, tietää jotain Jumalasta?

Koska Jumalan ainoa Poikan silleen sanoo Johanneksen evankeliumissa

Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa.
Joh 4:24


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti