tiistai 11. helmikuuta 2014

Luominen ja Kristuksen mieli

Jumalan lasten suuri etuoikeus, ilo ja vastuu on hengellinen ominaisuus, Kristuksen mieli. Apostoli Paavali sanoo, että "meillä on Kristuksen mieli". Tämä on niillä, joita Jumalan Henki päivin ja öin johtaa, sinetti, lapseuden Henki, jossa turvallisesti sanomme Abba, Isä, emmekä vain etäisesti puhu Jumalasta teoreettisena selityksenä luonnossa näkyvälle järjestykselle ja viisaudelle.

Mitä sisältää, käsittää tämä baltava sana "meillä on Kristuksen mieli"? Toki kaiken sen, mikä kristityn ja lähimmäisen asioihin tulee suhtautumisessa toisen ihmisen rikkomuksiin, epäonnistumisiin, sairauksiin, synteihin, köyhyyteen, ahdisyuksiin, kuten Uuden testamentin sivuilta ja etenkin evankeliumeista löydämme. Meidän tulee kasvaa Kristuksen kaltaisiksi, tulla vaelluksessamme täydellisiksi, kuten Jumala on täydellinen jne.

Uudessa testamentissa kohtaamme myös Kristuksen mielen luomakunnan keskellä. Laitan kaksi esimerkkiä tähän, jotka jatkuvasti puhuttelevat, ojentavat ja rohkaisevat minua ihanalla tavalla. Varmaan voit lisätä muita esimerkkejä.

Hänen aurinkonsa
Sanomme mielellämme "meidän planeettaamme" tai "meidän aurinkomme". Tuo aamutaivaalle uljaana nouseva keskisuuri tähti, joka 8 valominuutin etäisyydellä hurjasti polttaa vetyä heliumiksi antaen fuusion tuloksena valoa ja lämpöä on tosiaan aurinkomme armas, aurinkokunnan keskus.

Kristus katseli itäisen Välimeren rannoilla aurinkoa ja opetti valittua kansaa Vuorisaarnassa Isä antaa aurinkonsa paistaa niin hyville kuin pahoille, samoin te...

Kristuksen mieli, Isän on aurinko, sillä on tarkoitus, hyvä vaikutus ja luomisen ihmeestä saamma oppia jotain Jumalan lapsena elämisestä hyvien ja pahojen ihmisten keskellä.

Varpunen
Kristus kulki kukkaniityillä ihaillen niiden upeutta, jolle Salomo kaikessa loistossaan ei vedä vertoja. Luottakaa Jumalan lapset Isään. Joka näin pitää huolen kedon kumasta, jpka huomenna uuniin heitetään.

Kristus katseli luontoa ja näki varpusten pyrähtelevän pölyisellä kujalla, läheisessä puussa. Kristuksen mieli on, että hän tunnisti tämän lintulajin, tiesi että aikansa ihmiset niitä söivät aterialla ja niiden torihinnan. Hän opetti unohtumattomalla tavalla, että Isä tietää ja tuntee jokaisen elävän varpusen eikä uksikään niistä putoa Jumalan sitä tietämättä.

Isä ei ole vain älykäs suunnittelija, vaan mukana luotujensa arjessa ja juhlassa. Hän ravitsee kaarneen pojat,kun ne Häntä nälkäänsä avuksi raakkuvat, ja jokaisella varpusella on Isän huomio, suojelu ja siunaus. Näiden miljoonien lintujen kohtalo on Isän kädessä, jokaisen.

Kristus sanoo "älkää pelätkö, te olette arvokkaampia kuin monta varpusta!"

Meillä on Kristuksen mieli.

Saamme itse ihmetellä Jumalan suuruutta luonnossa, pyrkiä luontoa tintemaan ja ymmärtämään. Mutta samalla kokpnaisvaltaisesti olemaan osana sitä Yhtä, joka on ainoan Poikansa kautta kutsunut meidtät taivasten valtakuntaan... Ja löhettänyt meidät edelleen kutsumaan kaikki kansat evankeliumin valoon.

Ei yksin, omin voimin, vaan Kristus itse on kanssamme joka päivä maailman loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti