tiistai 14. tammikuuta 2014

Ihmisten Aika - jumalallisen suunnitelman vaihe

Raamatusta löydämme mielenkiintoisen näkökulman elämän kehitykseen, suunnitelmallisuuteen ja älykkyyteen, jonka huomaamme luonnontieteilijöiltä saamamme opetuksen perustalta. Siitä eivät ID linjan edustajat tietääkseni laisinkaan kirjoita julkaisuissaan.

Luonnonvalinta ja evoluutio toki jylläävät nykyaikana, näemmehän sen flunssan aiheuttajan muuntumisesta antibiootteja vastustavaksi ja homo sapiens-lajin sopeutumisesta toisaalta Afrikan auringon kuumuuteen ja toisaalta Grönlannin jäätiköiden kylmyyteen.

Ihminen on Luojansa käskyn mukaan ollut hedelmällinen ja täyttänyt maan ja ottanut sen valtaansa
Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme, ja hallitkoon hän meren kaloja, taivaan lintuja, karjaeläimiä, maata ja kaikkia pikkueläimiä, joita maan päällä liikkuu."
Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.

Jumala siunasi heidät ja sanoi heille: "Olkaa hedelmälliset, lisääntykää ja täyttäkää maa ja ottakaa se valtaanne. Vallitkaa meren kaloja, taivaan lintuja ja kaikkea, mikä maan päällä elää ja liikkuu."
1 Ms 1:26-28 
Yhtä lailla kuin Kalojen Aika on valmis ja monella tavoin täydellisesti tasapainossa, myös Ihmisen Aika on valmis ja homo sapiens hallitsee jokseenkin suvereenisti maapalloa ja sen elämää. Toki joskus tuuli yltyy ja myrsky käy yli ihmisen voimien, mutta ...

Pohdimme puoliksi leikillään ja puoliksi tosissaan, mikä on ihmisen kehityksen seuraava vaihe, miten luonnonvalinta ja perintötekjiät muokkaavat lajiamme tulevien vuosimiljoonien aikana. Olemmehan olleet olemassa vain noin 5 miljoonaa vuotta. Tuleeko esimerkiksi kehittämällämme teknologialla olemaan biologisia vaikutuksia lajiimme?

Raamatusta kuulemme, että vaikka Ihmisen Aika toteuttaa Luojan käskyä ja ihmiskunta on hedelmällisenä asuttanut koko planeetan ja ottanut sen valtaansa, menossa on nyt erityinen jumalallisen valinnan aika. Ja sitten tulee loppu.

Katastrofaaliset tuhot ovat kohdanneet maapallon elämää taitekohdissa, ja kutsun itse näitä massiivisia tuhoja luomiskertomuksen mukaan "tuli ilta tuli aamu" - jotain entistä meni ja jotain uutta tuli! Sama kaavio on menossa, kohta jotain entistä menee ja jotain uutta tulee.

Kyseessä ei ole Darwinin hahmottama luonnonvalinta, jota Adolf Hitler niin innokkaasti tahtoi arjalaisen rodun hyväksi edistää.

Kyseessä on hyvin omituinen heikkojen ja mitättömien valinnan aika, näkymättömien arvojen ja evankeliumin uskomisen valinnan aika.

Tämä jumalallinen valinta on käynnissä nyt. Kyseessä ei ole teoria, jota istumme ja mietimme, vaan käytäntöä ja arkea. Meidät kaikki on kutsuttu - harvat tosin valittu - osallistumaan tähän prosessiin ja kun evankeliumi on saarnattu kaikille kansoille, tulee loppu. (Mt 24:14).

Raamatusta opimme, että tämän valinnan perusta on jo ennen maailmankaikkeuden luomista ollut Israelin Jumalan mielessä, ja siitä käytetään joskus ilmausta "pelastussuunnitelma". Se ei ole erityisen älykäs, pikemmin täyttä hulluutta.

Mutta lopputulos on suuri muutos, uusi maa ja uudet taivaat, vanhurskauden voitto ja synnin ja kuoleman tuho.

...
Meneekö tässä nyt tiede ja usko sekaisin pahalla tavalla?

Ei ollenkaan.

Ihmisen aika on valmis, mutta se on myös tulevaisuudessa konkreettisesti näkyviin tulevan suunnitelman vaihe, jossa uskosta vanhurskaat jatkavat uutena luomuksena ihmisyyttä ja siitä osattomat tuhoutuvat vailla armoa. 

Tämä on ilmoitettu Jumalan Sanassa. Autuas, joka sen Sanan kuulee ja ottaa siitä vaarin!


Jumalan pelastussuunnitelman ylistys
Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä! Hän on siunannut meitä kaikella Hengen siunauksella, taivaallisilla aarteilla Kristuksessa. 

Jo ennen maailman luomista hän on valinnut meidät Kristuksessa olemaan edessään pyhiä ja nuhteettomia Kristuksesta osallisina. 

Rakkaudessaan hän näki hyväksi jo edeltä määrätä meidät yhteyteensä, omiksi lapsikseen, Jeesuksen Kristuksen tähden. 

Ylistetty olkoon hänen armonsa kirkkaus, kun hän antoi meille rakkaan Poikansa!

Kristuksen veressä meillä on lunastus, rikkomustemme anteeksianto. Näin Jumala on antanut armonsa rikkauden tulla runsaana osaksemme ja suonut meille kaikkea viisautta ja ymmärrystä. 

Hän on ilmaissut meille tahtonsa salaisuuden, sen Kristusta koskevan suunnitelman, jonka hän oli nähnyt hyväksi tehdä  ja joka oli määräajan tullessa toteutuva: hän oli yhdistävä Kristuksessa yhdeksi kaiken, mitä on taivaassa ja maan päällä.

Jumala on myös antanut Kristuksessa meille perintöosan, niin kuin hän oli suunnitellut ja ennalta määrännyt -- hän, joka saattaa kaiken tapahtumaan tahtonsa ja päätöksensä mukaisesti.

Siksi meidän, jotka olemme jo ennalta saaneet panna toivomme Kristukseen, tulee elää Jumalan kirkkauden ylistykseksi.

Kristukseen tekin nyt uskotte kuultuanne totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin. Häneen uskoessanne te myös olette saaneet luvatun Pyhän Hengen sinetiksenne. Se on meidän perintöosamme vakuutena, joka takaa meille lunastuksen, Jumalan kirkkauden ylistykseksi.
Efesolaiskirje 1:3-14

"Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu."
Jeesus

Toistan vielä Efesolaiskirjeestä:
Hän on ilmaissut meille tahtonsa salaisuuden, sen Kristusta koskevan suunnitelman, jonka hän oli nähnyt hyväksi tehdä  ja joka oli määräajan tullessa toteutuva: hän oli yhdistävä Kristuksessa yhdeksi kaiken, mitä on taivaassa ja maan päällä.

2 kommenttia:

  1. "Katso Kristus kadulla kulkee
    ja Hän kurjinta tervehtää.
    Hän ohi ei kiirehdikään, vaan juttelemaan jää.
    Ja katso nyt mitenkä kätensä Hän ojentaa arpisen,
    ja siihen suo tarttua käden kurjan syntisen ihmisen".

    VastaaPoista
  2. Pidin kovasti tästä artikkelista. Esim. tämä kohta:

    "Kyseessä ei ole Darwinin hahmottama luonnonvalinta, jota Adolf Hitler niin innokkaasti tahtoi arjalaisen rodun hyväksi edistää. Kyseessä on hyvin omituinen heikkojen ja mitättömien valinnan aika, näkymättömien arvojen ja evankeliumin uskomisen valinnan aika...."

    Hyvin sanottu!

    VastaaPoista