lauantai 18. tammikuuta 2014

Michael J. Behe

Professor Michael J. Behe
kuva Lehigh University Dept of Biological Sciences
Michael J. Behe is Professor of Biological Sciences at Lehigh University in Pennsylvania and a Senior Fellow at Discovery Institute’s Center for Science and Culture. He received his Ph.D. in Biochemistry from the University of Pennsylvania in 1978. Behe's current research involves delineation of design and natural selection in protein structures.

In addition to publishing over 35 articles in refereed biochemical journals, he has also written editorial features in Boston Review, American Spectator, and The New York Times. His book, Darwin's Black Boxdiscusses the implications for neo-Darwinism of what he calls "irreducibly complex" biochemical systems. The book was internationally reviewed in over one hundred publications and recently named by National Review andWorld magazine as one of the 100 most important books of the 20th century.

Behe has presented and debated his work at major universities throughout North America and England.
Discovery.org



Michael J. Behe (born January 18, 1952) is an American biochemist, author, and intelligent design advocate. He currently serves as professor of biochemistry at Lehigh University in Pennsylvania and as a senior fellow of the Discovery Institute's Center for Science and Culture.

Behe is best known for his argument for irreducible complexity, which asserts that some biochemical structures are too complex to be adequately explained by known evolutionary mechanisms and are therefore more probably the result of intelligent design. Behe has testified in several court cases related to intelligent design, including the court case Kitzmiller v. Dover Area School District that resulted in a ruling that intelligent design was religious in nature.

Behe's claims about the irreducible complexity of essential cellular structures have been rejected by the vast majority of the scientific community, and his own biology department at Lehigh University published an official statement opposing Behe's views and intelligent design.
Behe is a Roman Catholic.
lue koko artikkeli wikipediasta


Minusta on erittäin vaarallista, että Discovery sivuilla ei laisinkaan mainita Behen oman yliopiston suhtautumista hänen ID linjaansa.

Totuus edellyttää totuudellisuutta, ja missä vähänkin haiskahtaa näin tärkeissä asioiden peittely tai vääristely, punainen valo alkaa vilkuttaa.

TRUTH, ALL THE TRUTH AND NOTHING BUT THE TRUTH

tämä seula USAn oikeusjärjestelmässä todistajia kuultaessa on tiukka, mutta tavoittelemisen arvoinen. Erehtyä saa ja olla väärässä, mutta ei leikkiä osatotuuksilla.

5 kommenttia:

  1. "Minusta on erittäin vaarallista, että Discovery sivuilla ei laisinkaan mainita Behen oman yliopiston suhtautumista hänen ID linjaansa."

    Miksi tuo olisi "erittäin vaarallista"? (Ainakin entisaikaan tuosta kannanotosta kyllä oli Discovery-instituutin sivuilla tekstiäkin, mutta tuo kannanotto on niin vanha, että en tiedä, onko niitä tekstejä enää jäljellä.) Hänen tiedekuntansa, eli biologisten tieteiden tiedekunta, laittoi aikoinaan selventävän tiedotteen siitä, että tiedekunnan kanta virallinen kanta älykästä suunnittelua kohtaan ei ole sama kuin Behen, ja että Behellä on täysi oikeus esittää näkemyksiään, vaikka ne poikkeaisivatkin tiedekunnan näkemyksistä. Tuo tiedote laitettiin joskus yli vuosikymmen sitten siksi, että jotkut Behen kriitikot väittivät että hänen näkemystensä takia pitäisi olettaa että koko tiedekunta ajattelee samoin evoluutiosta ja älykkäästä suunnittelusta. Tiedekunta vastasi tiedotteella, että näin ei pidä tietenkään olettaa. Tiedote löytyy tästä: http://www.lehigh.edu/bio/news/evolution.htm

    Behe itse käyttää omalla kotisivullaan tällaista lauseketta:
    "My ideas about irreducible complexity and intelligent design are entirely my own. They certainly are not in any sense endorsed by either Lehigh University in general or the Department of Biological Sciences in particular. In fact, most of my colleagues in the Department strongly disagree with them. "
    http://www.lehigh.edu/~inbios/faculty/behe.html
    Vastaavan lisälauseen lisäsi aikoinaan esimerkiksi professori Pentti Huovinen, kun kuulin hänen puhuvan kristillisestä uskosta. Eli totesi, että hänen näkemyksensä ei edusta hänen työantajansa kantaa, vaan hän puhuu omana itsenään.

    VastaaPoista
  2. Arvokasta lisätietoa, joka torjuu wikipedian syytöksen Behen itsensä suhteen, Discovery esittely olisi parempi, jos siinä olisi samanlainen ote.

    VastaaPoista
  3. Miksi se olisi tällöin parempi?

    VastaaPoista
  4. Behe ei kuitenkaan tiedä, mitä on piema aina ja energia, koska tähdet ovat atomista ainetta käsittääkseni ja ympärillä on pimeää energiaa, ainetta, muutenhan tähdet sinkoilisivat pois universumista sinne ja tänne, painovoiman pitää pitää koossa tähdetkin ja universumi, painovoiman täytyy pitää kossa pimeääkin ainetta, pimeä aine viittaisi hiukkasiin. Hiukkasei pitävät koossa protonit ja neutronit ja elektronit ja sähkö on. Behe ei siis tiedä kaikkea solun biologisesta olemuksesta

    VastaaPoista
  5. Nobellin miehen mukaan 2013 atomista ainetta on 5%, pimeää ainetta 27% ja pimeää energiaa 68%, joten ei Behe voi tietää kaikkea solusta edes koska ei tunneta varmaksi mitä pimeä aine on ja energia, arvioidaan vain, että kysymys on hiukkasista, minäkin uskon Luojan tehneen koko universumin ja pitää sitä yllä nytkin, eri asia on mitä me tiedämme universumista. Mehän emme ymmärrä Luojaa muutein kuin uskon kauttta ja usko on kristityssä sisässä,

    VastaaPoista