tiistai 14. tammikuuta 2014

Kalojen Aika - valmis kehitysaste

Kalojen Aika, devonikausi, on upea luomus, täydellinen ja tasapainon saavuttanut kaikenlaisia maapallon tärinöitä ja hölinöitä kestävä ekosysteemi, käsittämättömän monimutkainen ravintoketjujen kokonaisuus, biokompleksisuutta parhaimmillaan ja ah, kuinka kalat siellä menestyvät. Valmis tapaus, Viides luomispäivä.

Onko se välttämätön kehitysaste suuressa suunnitelmassa, esimerkiksi matkalla kohti nisäkkäiden aikaa ja ihmistä, vai itsenäinen tulevaisuudesta riippumaton vaihe elämän historiassa?

Tulevaisuuden avaruustutkimus on ainoa tapa vastata kysymykseen, oliko Kalojen Aika välttämätön elämän kehitykselle. Toisin sanoen noudattaako elämä exo-planeetoilla aurinkokuntamme ulkopuolella samaa kehityskaarta munasolusta sikiöksi, alkeellisimmasta alkumuodosta planeetaalla merissä, maalla ja ilmassa vilisevään elämään? Tällä hetkellä meillä on tietoa vain tästä yhdestä elämänkaaresta Gaian kohdussa.

Astronautti tai luotain, joka saapuu vesien peittämälle planeetalle, jossa ei näy kuivalla maalla sen enempää kasveja kuin eläimiä, mutta jonka meret vilisevät monenlaista elämää, voi Telluksen elämän historian perusteella arvella, että menossa on sen planeetan "devonikausi". Eli kyseessä on täydellisesti suolaiseen ja makeaan veteen sopeutunut elämän ekosysteemi, biokompleksi, joka on tasapainossa ja antaa elämän kukoistaa valtavassa rikkaudessa - Kalojen paratiisi.

Mutta arvelu siitä, että kyseessä on toisen planeetan "devonikausi" sisältää hyvin väkevän suunnitelmallisuuden ajatuksen, elämän kehityksen kaavion, jossa Kalojen Ajalla on oma paikkansa sikiön kehityksessä. Evoluutiossa kohti mitä?

Toisaalta on erinomaisen hieno tasapaino hapen ja veden keskellä ravintoketjuissa, joita luonto ei ole pystynyt parantamaan - ne kalat ja muut vesielävät, joiden suku on säilynyt devonikaudelta nykyaikaan ovat tunnistettavissa isiensä ja äitiensä jälkeläisiksi. Hai esimerkiksi tai rausku tai meritähti...

Toisaalta on potentiaali muuhun, siellä kalojen keskellä ui otus, joka tulevaisuudessa satojen miljoonien vuosien jälkeen nousee elämään maalle, jota kasvit jostain syystä ovat alkaneet valloittaa ja liskot ja dinosaurukset alkavat siellä mennä hyönteisten ja kaiken muun kanssa. Ja sen jälkeläisten potentiaali on nousta siipien varassa lentämään ja liitelemään ilmassa, ja sieltä myös löytyy ytyä nisäkkäiden maailmaan, kun tilanne on sellainen.

Kolmen kuukauden ikäinen ihmisen sikiö sisältää elementtejä, jotka kertovat yhdeksän kuukauden ikäisen lämpimästä vedestä kylmään ulkoilmaan valmiista vauvasta, jonka napanuora voidaan turvallisesti katkaista. Sitä ei enää tarvita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti