perjantai 7. maaliskuuta 2014

Open workshop

Matthiaksen vanha puuverstas
kuva woodgear.ca

Blogi-tekniikka tarjoaa mainion tavan ylläpitää avointa työpajaa - open workshop - johon kiinnostuneet voivat vapaasti osallistua, hankkia omien kirjoitusten statuksen, kommentoida, linkata, kuvittaa ja vaikka videoin asioita selventää.

Monipuolinen, rajat ylittävä, kirjoittajien fyysisestä etäisyydestä piittaamaton, helppo ja hauska tapa työskennellä yhdessä blogin aiheen parissa.

Olen huomannut että näissä työpajoissa taotuilla työkaluilla on ollut sitten käyttöä muilla foorumeilla ja joskus ihmetyttää, miksei siellä asioita pidetä yhtä itsestäänselvinä kuin ne pitkän pureksinnan ja keskustelun jälkeen täällä näyttävät.

Kuka tahansa kieltä osaava voi missä päin maailmaa tahansa tämän työpajan tekstejä lukea.

Joten tervetuloa mukaan, rima on matalalla ja kysymykset meille kaikille kovin suuria!


12 kommenttia:

  1. Joo, tuskin tiedän parempaa tapaa oppia uusia asioita ja näkökulmia! Viimekesäisen mukaantuloni jälkeen olen oppinut tosi paljon uusia asioita - paljolti sellaisia joista olen aina ollut kiinnostunut mutten ole kuitenkaan sitten tullut opiskelleeksi.

    Myös artikkelin tai kommentin kirjoittaminen pistää miettimään asiaa tarkasti ja kun asian itse yrittää muotoilla, niin se jää mieleen aivan eri tavalla kuin pikaisesti luettuna! Syntyvien keskustelujen kautta joutuu myös pohtimaan ja tarkistamaan omia mielipiteitään, mikä voi välillä olla tarpeen. Thanks Mikko ja everybody else tähänastisesta!

    VastaaPoista
  2. Myös minulle tämä palsta on hyödyllisin keskustelukumppani näistä visaisista asioista, vaikka en ole ehtinyt kovin perusteellisesti itse kirjoittamaan.

    Nyt ollaan maanantaista lähtien seuraavat kolme viikkon Tansaniassa, joten saa nähdä, kuinka usein netti aukeaa. Kyllä se useimmiten luultavasti pelaa sielläkin.

    VastaaPoista
  3. NIin ja tärkein meinasi jäädä sanomatta. Pohjimmainen inspiraatiohan näihin keskusteluihin minulla tulee kristillisen uskon ja tieteen suhteen pohdinnoista - raamatuntulkinnasta ja tieteellisten löytöjen arvioinnista. On kyse tärkeistä asioista ja on tosi hyvä ettei tarvitse yksin pohtia!

    VastaaPoista
  4. Opettaessaan oppii ja tässä on sellainen ilmapiiri, että on lupa olla oppilas ... itse asiassa taidamme kaikki olla häkeltyneitä näiden elämän asioiden suuruudesta, pienuudesta ja monimutkaisuudesta, jotka maailmankuvamme ja katsomuksemme perusteisiin vaikuttavat.

    Siunattua Tansanian matkaa sinne ihmislajin homo sapiens sapiens alkukodin tuntumaan (nykyisen käsityksen mukaan). Jospa näkisit Turan-järven pojan, edes jäljennöksen, kerro meiltä kaikilta homo erectukselle terveisiä!

    samalla saat vauhtia John Lennoxin haastamiseen, mitä on ihmisen erityinen luominen?

    VastaaPoista
  5. Suurella mielenkiinnolla olen keskustelua seurannut, vaikken ole itse juuri ehtinyt kommenttia laittamaan! On varsin nautinnollista olla mukana näiden asioiden äärellä, kun kukaan keskustelijoista ei kuvittele omaavansa yksinoikeutta totuuteen...

    Kiitellen täältä pulpetin puolelta. Niin teitä kuin Herraammekin.

    Eerolle hyvää matkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 2180-pikkuplaneetta siis seuraa myös tätä palstaa, eikä pelkästään aurinkoa - mukavaa :-). Kommentitkin olisi tervetulleita.

      Poista
  6. Kiitos Marja-Leena rohkaisusta!

    mielenkiintoisia nuo blogin tilastot, minusta näyttää että hiljaisia lukijoita on kertynyt jonkin verran, miten heitä rohkaista avaamaan suunsa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se vaan potuttaa että HT tekstit ovat suosituimpia... ei sen niin pitänyt mennä

      Poista
    2. Joskus sitä, Mikko, joutuu vaan nöyrtymään. Tekee hyvää, kerrotaan... :-)

      Poista
  7. "Joten tervetuloa mukaan, rima on matalalla ja kysymykset meille kaikille kovin suuria!"

    Koska, Mikko, esität runsaasti aiheita ja tarjoilet niihin näkemyksiä niin on tämä aivan huikea palsta - open workshop-.
    Ei kai minulla pitäisi olla lähtökohtaisesti mitään opittavaa (agnostismi-ateismi), mutta kyllä se uuden oppiminen on juurikin se painava syy, miksi täällä aikaani vietän.
    Asioiden esittämistapa ja niiden valinta keskusteluun sopivaksi on todella antoisaa seurattavaa.
    Jos olisi FB-knappula plussan antamiseen, niin sitä painaisin. Vuorovaikutussuhde antaa myös pontta asioiden käsittelyyn. Ilman muita kommentoijia olisi kaikki sanoma tyhjille seinille kertomista.

    VastaaPoista