lauantai 21. joulukuuta 2013

Näytä meille Jumala - tekstin selitys

1. Johanneksen evankeliumi
Kristinuskon Jumala on persoona, joka tulee näkyviin, joka tulee tunnetuksi, joka "kirkastetaan" Jeesuksessa Kristuksessa.

Minä uskon ISÄÄN Jumalaan, Kaikkivaltiaaseen taivaan ja maan luojaan.


2. Näkymätön Jumala 
Meidän ei-juutalaisten pakanoiden apostoli Paavali näki lähetysmatkoillaan paljon jumalten kuvia, jotka saivat hänet suorastaan vihastumaan. Kreikan viisauden sydämessä, Areiopagilla, sen ajan Hyde Parkissa, jossa mielipiteiden vaihto oli täysin vapaata, sallittua ja toivottua, Paavali viittaa taitavasti antiikin Kreikan runouteen "olemme Jumalan sukua" ja ihmisen sydämessä olevaan tyhjään kohtaan "tuntemattomalle jumalalle".

Apostoli sanoo, että Ateenan täyttävät jumalten kuvat ovat ihmisen luomia, ne ovat mielikuvituksen ja taiteen ja taitavan käsityön tuotteita, eivät ainoan todellisen Jumalan kuvia. (Augustinus tuosta "tuntemattomalle jumalalle" tyhjiöstä sitten myös kirjoitti.)


3. Jumalankieltäminen ja ihmisen valta
Ateismi ei ole neutraali "en ota kantaa" agnostinen linja, vaan olemukseltaan se korostaa ihmistä yli kaikkien johtajien ja luojien. Työväenliikkeessä tämä reilusti tunnustetaan ja Kansainvälinen siitä kertoo - taistelu uskontoa ja jumalia vastaan on ihmisen vapaustaistelu, jonka seurauksena ihminen saa vallan kruunun, hän on se kaikkivaltias, ei joku näkymätön uskomusolento, jonka avulla häntä yritetään alistaa ja orjuuttaa ja hyödyksi käyttää.


4. Ateismin ja ID ajattelun yhteinen kolikko
Saman kolikon kaksi eri puolta. Kolikon nimi on "Jumalan näkeminen" vaikka tämä sanotaan kovin eri sanoin eri tahoilla. Kolikon kantajat ovat vakuuttuneita, että he tietävät miten Jumalan viisaus ja suunnitelmat ja toiminta näkyy luonnossa. Ateistit kieltävät, että mitään jumalia on, ID ihmiset koettavat osoittaa, että vain Jumala antaa riittävän selityksen luonnon ja elämän herkälle kokonaisuudelle ja monimutkaisuudelle.


5. Apostolinen kommentti
Väitän tässä, että tuo moderni ateistien ja ID ihmisten väittelemä "Jumalan näkemisen" kolikko on epäjumala siinä missä Pallas Ateenan patsas Parthenonilla näköetäisyydellä Areiopagista.


6. Antropinen prinsiippi
Sir Fred Hoyle, "ateistinen ID tiedemies", sitä edusti ja teki valtaisan tieteellisen läpimurron tähtien hiilentuotannon tajuamisessa:

"In astrophysics and cosmology, the anthropic principle (from Greek anthropos, meaning "human") is the philosophical consideration that observations of the physical Universe must be compatible with the conscious life that observes it.

Some proponents of the anthropic principle reason that it explains why the Universe has the age and the fundamental physical constants necessary to accommodate conscious life. As a result, they believe it is unremarkable that the universe's fundamental constants happen to fall within the narrow range thought to be compatible with life."
wikipedia


Johnny Cash ja Donny Hathaway ovat elävää elämää, Kristus meissä, uskon ja epäuskon, vankeuden ja vapauden, terveyden ja sairauden, synnin ja kuoleman keskellä olevaa.

Ei jokin insinöörin loogisen järkevä ja tieteellisesti pätevä blueprint siitä, miten maailman tai yksilön elämä on hienosti suunniteltu, vaan tie, joka kulkee halki todellisuuden, totuus, joka ei valeita siedä, ja elämä, joka alkaa täällä jo maitten päällä ja jatkuu iäti taivaassa.

Elämän tie maapallon historiassa - huikea tieteen löytöretki Jumalan luomistöihin!

Sinun tiesi elämän historiassa - pohjimmiltaan kysymys siitä, mikä on henkilökohtainen suhteesi Jeesukseen Kristukseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti